En lille tanke

 

Nu er medierne igen oppe med, at ca. hver anden dansker er overvægtig. Sådan er det og det kan vi ikke løbe fra. Spørgsmålet er hvorfor folk er overvægtige.

Fakta er at nogle er fuldstændig ligeglade mens andre rent faktisk tager ansvar og gør noget for det. Dem der er ligeglade kan vi ikke rykke så meget ved. Man skal selv være klar, for at tabe sig ellers bliver det ikke en succes.

Det er ikke nogen hemmelighed, at det sjældent lykkes folk at tabe sig første gang de forsøger. Den viden har man også omkring rygestop. Det er sjovt nok bare mere legitimt at falde i, når man er ryger, for man er jo afhængig af noget. Nogle er også dybt afhængig af deres fede mad i form af et madmisbrug. Det er lige så svært at komme ud af, som andre afhængigheder. Ikke mindst fordi man SKAL have mad for at overleve, så det er ikke bare noget man kan lægge på hylden ligesom tobak, alkohol og stoffer, som man ikke SKAL have for at få næring og energi til kroppen.

Nogle har holdningen, at man bare kan lukke munden og lette røven, som de så fint siger. Sådan hænger det bare ikke altid sammen. Nogle gange gør det, men det handler om at identificere, hvor udfordringerne ligger. Hvis alle bare kunne lukke munden og lette røven, var hver anden dansker ikke overvægtig.

Ofte hører jeg folk der siger, jamen jeg ved jo godt hvad jeg skal gøre, det er bare med at komme i gang. En jeg snakkede med for nyligt kom med den sætning. Jeg kunne ikke lade være, at spørge ind til hvad han gjorde. Han fortalte, at han var startet i fitnesscenter og havde skruet kalorierne ned. Allerede der har vi balladen. Man er nødt til at have en sammenhæng i indtag og motion. Hvis man bare skruer sine kalorier ned og giver den maks gas i fitnesscenteret, så får man ikke den næring man skal have. Bruger man for meget energi ift. Hvad man indtager, så holder kroppen på det der er, hvilket man ikke taber sig af. Derudover skal man være sikker på, at få protein nok, så der er byggestene til musklerne.

Nogle mennesker fjerner alt fedt. Det er en misforstået ting, at alt fedt skal fjernes og man ikke må spise smør på brødet. Det er sådan, at man minimum skal have 20 g fedt om dagen, ellers optager man ikke de fedtopløselige vitaminer og mineraler. Derudover skal vi have noget til at få energi af. Hvis man ikke spiser fedt, kan man ikke tabe fedt. Man kan heller ikke holde havegrillen kørende, hvis der ikke er kul på (med mindre det er en gasgril).

Stress, spekulationer, arbejdspres, tidspres, manglende overskud og manglende søvn er alle sammen en stor synder til overvægt. Hvis man aldrig har ro i kroppen og slapper af, kan man spise nok så sundt, men kroppen vil blive ved at holde på det man allerede har ophobet. Ydermere har man nemt ved at tage de hurtige løsninger i forhold til mad, hvilket for det meste også bliver de kalorierige løsninger.

Og så den sidste i rækken – får du nok vand? Man kan nemlig spise nok så sundt, men hvis man ikke får vand nok (minimum 2 liter om dagen), har man ikke et ordentligt flow i systemet. Tarmene fungerer ikke ordentlig, vores affaldsstoffer, får vi ikke skyllet ordentlig ud osv.

SÅ !!!! Tag dig selv i ørerne. Sæt dig ned, tag en kop kaffe, the eller hvad du drikker. Slap af – mærk dig selv. Få ro på og tænk på dig og dit liv. Husk du fortjener at have det godt <3

Dette var blot mine tanker på en grå tirsdag.


Skriv et svar